DIY Ikea Billy boekenkast

De tvkamer kreeg een indrukwekkende make-over met als eye-catcher een Ikea hack van de Billy boekenkast. Lees hier hoe wij deze DIY aan pakte en heel de kamer een andere look gaven.

Ik ben zo waanzinnig blij met het eindresultaat van deze tv/speelkamer! We hebben alleen de raamkozijnen en één deur nog wit gelaten. We vonden deze kamer nog zo’n saaie blokkendoos terwijl wij hier met kleine kinderen het grootste deel van onze vrije tijd zitten. We besloten er een hele fijne en warme kamer van te maken die bij de rest van ons huis past.

Het plafond heeft de kleur Cheeky Chestnut gekregen en de rest is Denim Drift, beide kleuren van Flexa. Eerst tekende ik het ontwerp uit op de computer zodat we de exacte maten van de kast, plafond- en wandlijsten hadden. Bij de bouwmarkt hebben ze alle MSF platen al op maat gezaagd en Ray heeft de wandlijsten verstek gezaagd. De plafondlijsten heb ik samen met mijn schoonvader gezaagd en bevestigd.

De boekenkast hebben we zelf gebouwd met een Billy boekenkast van Ikea als basis. We vonden de kleur van deze Billy prachtig en wisten dat hij stevig genoeg zou zijn om eventueel veel boeken in te zetten. We hebben de kast wat hoger gezet zodat hij mooi in lijn met de rest van de muur zou lopen. Ik heb er voor gekozen om dikke sierlijsten voor de kast te plaatsten zodat de Billy er mooi achter weg valt. Deze DIY is natuurlijk voor iedereen anders afhankelijk van de hoogte van de ruimte. Mocht je hier vragen over hebben, laat ze dan achter onder deze blog.

De sierlijsten op de wand maken de ruimte helemaal af en zijn gewoon bij diverse bouwmarkten te koop en deze monteer je gemakkelijk met High Tack montage kit. Voor deze klus heb ik een laser aangeschaft die aangeeft wanneer de lijn waterpas is. Dat maakte deze klus een heel stuk makkelijker is een oud en scheef huis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: